Zoeken
  • Matthias De Meuter

"My Guided Story" - Inzicht in & na een traject bij MDM-coaching.

"Heb ik nood aan hulp?" "Kan ik dit nu echt niet alleen?" "Ik ga hier echt geen geld aan spenderen!"...


Allemaal vragen en opmerkingen die we allemaal kennen en zelf ook gebruiken binnen diverse situaties. Denk maar aan iemand die een gezondere levensstijl wil, een meer afgetraind lichaam, een mentale blokkade overkomen, ... We willen het allemaal zelf kunnen en beginnen er met volle moed aan.

Been there. Done that! Ik heb zelf al diverse persoonlijke projecten opgestart en met volle focus en overgave mezelf hierin gestort. Maar al snel werd ik bij verschillende van deze projecten geconfronteerd met vertraagde resultaten, ongewenste effecten of het figuurlijk 'ter plaatse blijven trappelen'.

..

Herkenbaar!? Een diepe zucht?!

..

Ik begrijp en herken je frustratie. Hoe hard je ook iets wil en hoe hard je ook je best doet, het lijkt soms niet te lukken. En het moeilijke aan heel de situatie is dat we, bij bepaalde problemen/situaties, soms moeten toegeven dat we net niet in de mogelijkheid zijn om het alleen te doen. We haken dan meestal af en berusten ons in het accepteren van een 'ontbrekende' oplossing. Maar waarom? Waarom durven we de noodzaak niet herkennen dat we even beroep moeten doen op een (semi-)professional? Of zeg ik beter KUNNEN beroep doen op een

(semi-)professional. Iemand die als het ware een bron is van inspiratie, kennis en kunde? Iemand die zelf buiten de situatie staat en de dingen ziet die wij misschien op dat moment NOG niet kunnen zien?


Nu komt de vraag misschien waarom de titel? En wat heeft dit te maken met wat ik net allemaal heb neergeschreven?

Eén van mijn coachees kwam deze week met de vraag of zij een soort van getuigenis mocht schrijven over haar eigen proces. Maandenlang heeft ze aan haar eigen werkpunten proberen werken maar voelde en zag weinig evolutie. In September 2020 besloot ze om in te gaan op een advertentie van MDM-coaching als een soort 'ik weet het niet meer dus doe ik het maar'-keuze. Haar verhaal schrijven was voor haar het definitief maken van haar groei en proces maar ook om andere te inspireren om hulp te zoeken. Without shame!


Bij deze kunnen jullie haar kort-verhaal hieronder lezen.


Groetjes!

Matthias


" De wereld is niet altijd happy en niet altijd rozengeur en manenschijn, achter elke foto, elk bericht op social media zit een verhaal en is niet direct wat het lijkt. Zo wil ik graag mijn verhaal beginnen te vertellen aan jullie, hoe ik de stap gezet heb om aan mezelf te gaan werken om een betere versie van mezelf te worden samen met de hulp en ondersteuning van MDM-coaching.


September 2020, al 7 maanden in deze coronawereld , net mijn grootvader moeten afgeven, had ik het gevoel dat het genoeg was. Ik twijfelde enorm aan mezelf en alles wat ik deed. Dit belemmerde enorm in mijn dagelijkse leven. Gewoon naar de winkel gaan was al een hele opdracht voor mij.


Het eerste kennismakingsgesprek verliep rustig, Matthias luisterde vooral naar met welke problemen ik zat en welke doelen ik zou willen bereiken ook al leek dit voor mij op dat moment nog niet haalbaar en zichtbaar. Onmiddelijk bij het eerste gesprek kreeg ik al een aantal tools en handvaten om af te tasten hoe dit mij in het dagelijkse leven en in de praktijk zou kunnen helpen. Ook kreeg ik na elke sessie een aantal oefeningen om uit te voeren tegen de volgende sessie. Deze oefeningen zijn aangepast aan welk ´probleem´ je wil werken. Dit heeft me veel inzicht gegeven in hoe ik eigenlijk in elkaar zit en hoe alles met elkaar verbonden is op een bepaalde manier wat ik niet zag maar waar Matthias het wel zag.


Het is niet altijd van een leien dakje gegaan en er waren zeker dagen en sessies waar ik enorm met mezelf in de knoop heb gelegen. Dat is ook niet erg, elke knoop en elke hobbel die je meemaakt is een deel van je proces. Matthias heeft me gezegd en dat is een zin die ik altijd ga onthouden: ´Als je valt en hebt het gevoel dat je terug in oude gewoontes valt, val dan vooruit, niet achteruit, dan ben je toch nog een stap dichter bij het doel dat je wil bereiken.´


7 maanden geleden was ik een persoon die zeer hard twijfelde aan alles wat ik deed, van in de winkel kiezen wat ik moest kopen tot of ik mijn job als zorgvuldige wel goed deed. Ik had angsten om alleen te zijn en om te slapen en had een zeer laag zelfbeeld en zeer weinig zelfvertrouwen.

Nu kan ik met veel fierheid zeggen dat ik al een heel stuk zelfverzekerder ben en ik kan genieten van een avondje alleen zijn en op mijn gemakje in de winkel kan lopen zonder keuzestress.


Alles is niet weg en het is ook een proces waar ik nog altijd zelfstandig mee bezig ben, maar alles op zijn tijd.


Het enige wat ik jullie nog mee wil geven is dat ik nooit gedacht had dat ik op zo een relatief korte tijd zo ver zou geraken en zo zou kunnen evolueren tot de persoon die ik vandaag ben.


Ik kan Matthias en MDM-coaching niet genoeg bedanken voor de steun en het willen luisteren naar mij en me helpen evolueren tot de persoon die ik vandaag ben. Ik ben alvast een zeer tevreden klant en neem dit proces en ervaring mee voor de rest van mijn leven.


M.D."


Zit je met vragen rond coaching of praktische zaken rond coaching? Neem dan zeker vrijblijvend contact op via de contactpagina!76 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven